Slideshow shadow

December 21, 2015 in Novosti by mradosevic

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predavanje Samante Paronić “Društveno-političke i gospodarske prilike u Labinu pod Mlečanima” u Labinu

December 18, 2015 in Novosti by mradosevic

U ponedjeljak, 21. prosinca 2015., s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici Labin održat će se predavanje Samante Paronić, mag. philol. croat. et hist., na temu “Društveno-političke i gospodarske prilike u Labinu pod Mlečanima”. U predavanju će se pružiti pregled podataka i dati analiza povijesnih činjenica o labinskoj komuni u doba mletačke uprave, koje izviru iz postojeće literature i arhivskoga gradiva, sačuvanoga u Državnome arhivu u Pazinu, čime se nastoje rasvijetliti nemirna politička, društvena i gospodarska zbivanja. Organizator predavanja je Gradska knjižnica Labin.

Pozivnica

Predstavljanje kataloga zbirke “Istra Istria Memento” u Puli

December 17, 2015 in Novosti by mradosevic

U petak, 18. prosinca 2015., s početkom u 18 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre – Museo storico e navale dell’Istria bit će predstavljen katalog zbirke “Istra Istria Memento: izbor iz fundusa Zbirke starih razglednica”. Katalog će predstaviti recenzenti dr. sc. Matija Tonković i mr. sc. Ivan Bogavčić te autorica Gordana Milaković.

Pozivnica

Predavanje povodom dvadesete godišnjice postojanja Udruge za očuvanje i promociju naslijeđa – Dvegrajci u Kanfanaru

December 16, 2015 in Novosti by Željko Cetina

U srijedu, 17. prosinca 2015., s početkom u 18:30 sati u galeriji Malenica u Kanfanaru održat će se predavanje povodom dvadesete godišnjice postojanja Udruge za očuvanje i promociju naslijeđa – Dvegrajci. Djelovanje udruge u proteklih dvadeset godina predstavit će Anton Meden i Marko Jelenić. Organizatori događanja su Općina Kanfanar i Udruga Dvegrajci.

Pozivnica

Predstavljanje zbornika radova “Počeci konzervatorske službe u Istri” u Puli

December 15, 2015 in Novosti by mradosevic

Naslovnica Poceci konzervatorskeU četvrtak, 17. prosinca 2015., s početkom u 12 sati u Svečanoj dvorani “Tone Peruško” Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (I. M. Ronjgova 1) održat će se predstavljanje knjige “Počeci konzervatorske službe u Istri”. Riječ je o zborniku radova s istoimenog znanstvenog skupa, koji se održao u Kopru 10. lipnja 2011. godine. Trinaest autora raspravlja o začecima organiziranja zaštite kulturne baštine u Istri, koji sežu u 19. stoljeće, kada, kako na državnoj tako i na lokalnoj razini, počinju u tu svrhu djelovati brojne službe. Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Robert Matijašić, dr. sc. Dean Krmac te urednica dr. sc. Deborah Rogoznica, a moderator će biti Ivan Žagar, prof. Organizator predstavljanja je Istarsko povijesno društvo u suorganizaciji Humanističnog društva Histria iz Kopra.

Pozivnica – Vabilo – Invito