Slideshow shadow

Otvaranje izložbe “Nikada i nigdje više” u Puli

February 22, 2015 in Novosti by Željko Cetina

U ponedjeljak, 23. veljače 2015., s početkom u 12 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli (Kandlerova 39) bit će otvorena izložba “Nikada i nigdje više”. Izložba se bavi stradavanjem osoba s invaliditetom u vrijeme vladavine nacističkog vođe Adolfa Hitlera. Uz ostale eksponate prikazivat će se i film koji objedinjuje povijest nastanka logora Auschwitz. Stručni suradnici izložbe su članovi Istarskog povijesnog društva Igor Jovanović, prof. i Igor Šaponja, prof. Izložba ostaje otvorena do 28. veljače 2015.

Organizatori događanja su Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i Društvo multiple skleroze Istarske županije, a suorganizator je Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

Pozivnica

Katalog izložbe

Otvaranje vitrine mjeseca “Izvor šumećeg okusa” u Piranu

February 18, 2015 in Novosti by Željko Cetina

U četvrtak, 19. veljače 2014., s početkom u 12 sati u Pomorskom muzeju “Sergej Mašera” (Cankarjevo nabrežje 3) u Piranu održat će se otvorenje vitrine mjeseca pod naslovom “Izvor šumećeg okusa – povijest keramičke boce za mineralnu vodu”, a posvećena je Alfredu Zajiču. Organizator događanja je Pomorski muzej “Sergej Mašera”.

Pozivnica

V. Memorijal Petra Stankovića “Barban u srcu” u Barbanu

February 16, 2015 in Novosti by mradosevic

Pietro-StancovichU četvrtak i petak, 19. i 20. veljače 2015., u predvorju Osnovne škole Jure Filipovića, Barban, bit će održan V. Memorijal Petra Stankovića “Barban u srcu”. Uz znanstveni skup bit će predstavljen 3. svezak zbornika “Barbanski zapisi”. Organizator je Općina Barban, a suorganizoatori su Turistička zajedniva Barban i Osnovna škola Jure Filipovića Barban.

Pozivnica

Predavanje Marija Sošića “Geopolitičko određenje pripadnosti Istre” u Pazinu

February 16, 2015 in Novosti by mradosevic

U srijedu, 18. veljače 2015., s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Državnog arhiva u Pazinu održat će se predavanje dr. sc. Marija Sošića pod naslovom «Geopolitičko određenj pripadnosti Istre: od I. svjetskog rata do Domovinskog rata». Organizator je Državni arhiv u Pazinu.

Dr. sc. Mario Sošić bavi se znanstvenim poljem politologije, a njegov uži znanstveni interes odnosi se na proučavanje tranzicijskih procesa i europeizacije zemalja Srednje i Istočne Europe u postkomunističkom razodblju.

Pozivnica

Predavanje Alessandra Delbella “Assalti e assedi alle mura di Capodistria nel Medioevo” u Kopru

February 11, 2015 in Novosti by Željko Cetina

U četvrtak, 12. veljače 2015., s početkom u 18 sati u palači Gravisi (Ulica Osvobodilne fronte 10) u Kopru Alessandro Delbello održat će predavanje pod naslovom “Assalti e assedi alle mura di Capodistria nel Medioevo”. Nakon predavanja predviđeno je kratko razgledavanje izložbe fotografija “Patrimonio fortificato: sguardi inconsueti dell’Adriatico”.

Organizator je Zajednica talijana “Santorio Santorio” iz Kopra.

Pozivnica