Slideshow shadow

Izložba “Nesactivm MMXIV” u Puli

June 24, 2014 in Novosti by mradosevic

NesactivmU petak, 27. lipnja 2014., s početkom u 12 sati u muzejsko-galerijskom prostoru C8 (Carrarina ulica 8) bit će otvorena izložba “Nesactivm MMXIV”. Izložba je nastala kao rezultat zajedničkog projekta Arheološkog muzeja Istre, Tehničke škola Pula te Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda (Pula).

Pozivnica

by asuran

Izložba “Marcel Blažina in umetnost ladijskega modelarstva” u Piranu

June 19, 2014 in Novosti by asuran

12_Flying cloud_v stekleniciU subotu, 21. lipnja 2014., s početkom u 21 sati u Pomorskom muzej Sergej Mašera u Piranu (Cankarjevo nabrežje 3) bit će otvorena izložba “Marcel Blažina in umetnost ladijskega modelarstva” (“Marcel Blažina i umjetnost brodskog modelarstva”).

Izložba je realizirana u sklopu europskog projekta OpenMuseums i dio je programa obilježavanja 60. godišnjice Pomorskog muzeja Sergej Mašera u Piranu.

Pozivnica

by asuran

Izložba “Prvi svjetski rat na Jadranu” u Novigradu

June 17, 2014 in Novosti by asuran

Galerija Gallerion
Povodom stote obljetnice početka Prvog svjetskog rata, u novigradskoj galeriji Gallerion do kraja studenog 2014. moguće je pogledati međunarodnu izložbu pod nazivom “Prvi svjetski rat na Jadranu”. Riječ je o dijelu bogatog programa iz projekta “1914. – Puna je Pula/Pola gremita”, koji će u punom sastavu u sljedeće četiri godine gostovati u Klovićevim dvorima u Zagrebu te u Trstu, Pragu i Puli.

Vojno pomorska zbirka Gallerion iz Novigrada i Vojni muzej Hrvatske vojske u suradnji s četrnaest domaćih i međunarodnih institucija prigodnom će međunarodnom izložbom prvi put u povijesti predstaviti kompleksni značaj tragičnih događanja u Prvom svijetskom ratu.

Na izložbi je predstavljen veći broj dokumenata, fotografija, autentičnog naoružanja i više od 350 maketa brodova, podmornica i zrakoplova, kojima je na slikovit način predočena narav vojno-pomorskih operacija na Jadranskom i Sredozemnom moru. Autori izložbe su Sergio Gobbo, dr. Zvonimir Freivogel, Achille Rastelli i Mario Werhas.

Galerija Gallerion otvorena je svakodnevno, osim nedjelje i ponedjeljka, od 9 do 12 i od 16 do 19 sati. (www.punajepula.hr)

by asuran

Izložba “Alojz Orel: pulski album” u Puli

June 17, 2014 in Novosti by asuran

Alojz OrelU srijedu, 18. lipnja 2014. s početkom u 20 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre – Museo storico e navale dell’Istria bit će otvorena izložba “Alojz Orel – pulski album”. Organizator je Povijesni i pomorski muzej Istre – Museo storico e navale dell’Istria.

Alojz Orel (Ljubljana, 19. lipnja 1918. – Pula, 10. lipnja 2002.) bio je umjetnički i dokumentaristički fotograf. Višestruko nagrađivan, svoje je radove izlagao na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Zaslužan je za rad sekcije fotografa u Fotoklubu Uljanik. Izrađivao je dokumentarne i povijesno-umjetničke fotografije za turističku promidžbu Pule i Istre, za gradske ustanove kulture i gospodarske organizacije.

Pozivnica

by asuran

Sjaj porečkog baroka svakog utorka na Trgu slobode

June 13, 2014 in Novosti by asuran

giostrantiPorečko Društvo prijatelja Giostre započelo je s ljetnim nastupima na Trgu slobode u Poreču, koji će se odvijati sve do kraja kolovoza. Giostranti će na središnjem porečkom trgu nastupati svakog utorka s početkom u 21 sat.

Prvi od ukupno 12 planiranih nastupa imali su u 10. lipnja, a domaćoj i inozemnoj publici predstavili su se skečevima, modnom revijom i plesovima. Plemići i pučani, dobošari i mačevaoci pobrinuli su se da posjetiteljima dočaraju život u Poreču u 18. stoljeću te prikažu sav sjaj porečkog baroka.

Organizator je Turistička zajednica Grada Poreča.