Slideshow shadow
by asuran

39. znanstveni skup “Pazinski memorijal” u Pazinu

September 25, 2013 in Novosti by asuran

U petak, 27. rujna 2013., s početkom u 9 sati u maloj koncertnoj dvorani Spomen doma u Pazinu održat će se 39. izdanje znanstvenog skupa “Pazinski memorijal”. Tema skupa glasi “Istaknute ličnosti iz života Istre u 20. stoljeću”.

Organizator je Katedra Čakavskog sabora za povijest Istre Pazin.

Pozivnica

by asuran

Izložba “Kanfanar na starim razglednicama” u Kanfanaru

September 25, 2013 in Novosti by asuran

U četvrtak, 26. rujna 2013., s početkom u 19 sati u galeriji Malenica u Kanfanaru bit će upriličeno otvorenje izložbe «Kanfanar na starim razglednicama». Izložba je organizirana povodom obilježavanja dvadesete godišnjice postojanja Općine Kanfanar, a prikazat će se stare slike i razglednice s područja Kanfanara i okolice koje su u općinskom vlasništu.

Autor i organizator izložbe je Udruga za očuvanje i promociju naslijeđa Dvegrajci.

by asuran

Predstavljanje knjige Marijana Bradanovića “Istra iz putnih mapa Pietra Nobilea” u Kopru

September 22, 2013 in Novosti by asuran

U utorak, 24. rujna 2013., s početkom u 18 sati u Pokrajinskom muzeju Kopar (Kidričeva ulica 19) bit će predstavljena knjiga Marijana Bradanovića pod naslovom “Istra iz putnih mapa Pietra Nobilea”. Knjigu će predstaviti dr. sc. Robert Matijašić i Edvilijo Gardina. Nakon predstavljanja održat će se i predavanje Marijana Bradanovića na temu “Pietro Nobile – Istarski motivi s početka 19. stoljeća” te stručno vođenje Edvilija Gardine na lokaciji središnjeg koparskog trga.

Organizatori su Pokrajinski muzej u Kopru, Zajednica Talijana “Santorio Santorio” iz Kopra i Humanistično društvo Histria (Kopar).

Pozivnica | Program

by asuran

Predstavljanje “Bertošinog zbornika” u Puli

September 22, 2013 in Novosti by asuran

U utorak, 24. rujna 2013., s početkom u 13 u Svečanoj dvorani “Tone Peruško” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održat će se predstavljanje “Bertošinog zbornika”. Zbornik će predstaviti recenzenti, akademik Josip Bratulić i akademik Tomislav Raukar,rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Robert Matijašić, ravnatelj Državnog arhiva u Pazinu, dr. sc. Elvis Orbanić, urednik Zbornika, izv. prof. dr. sc. Ivan Jurković te slavljenik, prof. emerit. Miroslav Bertoša.

Organizatori predstavljanja su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Državni arhiv u Pazinu.

Pozivnica

by asuran

Predavanje Igora Dude “Socijalni turizam i socijalizam: slučaj Fažana” u Pazinu

September 17, 2013 in Novosti by asuran


U srijedu, 18. rujna 2013., s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Državnog arhiva u Pazinu održat će se predavanje dr. sc. Igora Dude pod naslovom “Socijalni turizam i socijalizam: slučaj Fažana”. Organizator je Državni arhiv u Pazinu.

Dr. sc. Igor Duda, docent je na Odsjeku za povijest pri Odjelu za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Područje njegova interesa odnosi se na društvenu povijest i povijest svakodnevice druge polovice XX. st., povijest potrošačke kulture te povijest dokolice i turizma. Objavio je dvije knjige, niz znanstvenih radova te je izlagao na većem broju znanstvenih skupova. Istraživač je u sveučilišnom Centru za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Pozivnica