Slideshow shadow
by asuran

Slobodan ulaz na izložbe Arheološkog muzeja Istre u Puli

June 29, 2013 in Novosti by asuran


U ponedjeljak, 1. srpnja 2013., povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Arheološki muzej Istre omogućit će svim zainteresiranima slobodan ulaz u pulske izložbene prostore i to u Augustov hram gdje se može pogledati stalni postav rimskih skulptura, u Galeriju amfiteatra gdje je postavljena izložba “Tragovima rimskih agrimensora” te u muzejsko galerijski prostor Sveta srca gdje je postavljena izložba “Histri u Istri”.

by asuran

Dan otvorenih vrata Državnog arhiva u Pazinu

June 28, 2013 in Novosti by asuran

U ponedjeljak, 1. srpnja 2013., u Državnom arhivu u Pazinu održat će se Dan otvorenih vrata povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Program započinje u 9 sati izložbom pod naslovom “Naslijeđe prosvjetiteljstva: knjige iz 18. stoljeća u fundusu knjižnice Državnog arhiva u Pazinu”, autorice Mladenke Hammer. Od 11 do 13 sati bit će organizirano stručno vodstvo po Arhivu, a u 13 sati održat će se predavanje “Djelatnost Arhiva i značaj arhivskog gradiva u Arhivu”.

Pozivnica i program

by asuran

Predstavljanje knjige Sabine Parma “Benedetto Carpaccio” u Izoli

June 28, 2013 in Novosti by asuran

U petak, 28. lipnja 2013., s početkom u 19 sati u Palači Manzioli u Izoli bit će predstavljena knjiga Sabine Parma pod naslovom “Benedetto Carpaccio. Origini del metodo di lavoro e attivita’ istriana”. Autoricu će predstaviti Silvano Sau.

Organizator je Comunita’ Autogestita della Nazionalita’ Italiana di Isola.

Pozivnica

by asuran

Izložba “Večen Piran v luči arheoloških najdb” u Piranu

June 26, 2013 in Novosti by asuran

U petak, 28. lipnja 2013., s početkom u 19 sati u izložbenom prostoru Pomorskoga muzeja “Sergej Mašera” u Piranu (Cankarjevo nabrežje 3) upriličit će se otvorenje izložbe “Večen Piran v luči arheoloških najdb”.

Organizator je Pomorski muzej “Sergej Mašera” Piran.

Pozivnica

by asuran

6. epizoda TV Hist(o)rije – o Uskočkom ratu, austrougarskim vilama u Puli i Piri Reisu

June 20, 2013 in Novosti by asuran

Šesta epizoda Hist(o)rije donosi prilog o jednoj od najtragičnijih epizoda istarske povijesti – Uskočkom ratu. Slijedi jedan od najpoznatijih simbola Istre, pulski amfiteatar, a priča o povijesti Pule obrađena je i u prilogu o austrougarskim vilama u pogledu historicizma u arhitekturi. Tko je bio Piri Reis i zašto je njegov zemljovid povezan s Istrom, saznaje se u posljednjem prilogu.

Novu epizodu TV Hist(o)rije možete pogledati OVDJE.