Slideshow shadow
by asuran

Izložba “Istra Istria. Memento” u Puli

April 30, 2013 in Novosti by asuran


U petak, 3. svibnja 2013., s početkom u 20 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre – Museo storico e navale dell’Istria u Puli bit će upriličeno otvaranje izložbe “Istra Istria. Memento: izbor iz fundusa Zbirke starih razglednica”.

Organizator je Povijesni i pomorski muzej Istre – Museo storico e navale dell’Istria.

Pozivnica

by asuran

Predstavljanje knjige “80 godina košarke u Puli” u Puli

April 25, 2013 in Novosti by asuran


U petak, 26. travnja 2013., s početkom u 11 sati u caffe baru Ružmarin (Kačića Miošića 4) u Puli održat će se predstavljanje knjige “80 godina košarke u Puli”. Knjiga se bavi poviješću pulske košarke, ženske i muške, od dvadesetih godina prošloga stoljeća pa do danas. Izdanje je plod suradnje više autora, a opremljeno je brojnim fotografijama.

Izdavač je Košarkaški savez Istarske županije.

by asuran

Izložba “Piran v objemu beneškoga leva” u Piranu

April 24, 2013 in Novosti by asuran

U petak, 26. travnja 2013. s početkom u 11 sati pred zgradom Komunalne palače u Piranu (Piazza Tartini 2) bit će upriličeno otvaranje izložbe i predstavljanje kataloga pod naslovom “Piran v objemu beneškoga leva” (Piran u okrilju mletačkoga lava).

Autori su Alberto Pucer i Marjan Rožac, a organizator je Pokrajinski arhiv Koper.

Pozivnica

by asuran

Javna predavanja i projekcija filma uz izložbu “Refleksije vremena 1945.-1955” u Puli

April 22, 2013 in Novosti by asuran

U utorak, 23. travnja 2013., u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca, s početkom u 18 sati, nastavlja se ciklus javnih predavanja uz izložbu “Refleksije vremena 1945. – 1955.” u organizaciji Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma.

Prvo predavanje održat će Igor Stanić na temu “‘Tvornice radnicima!’. Prvi koraci radničkoga samoupravljanja 1950-1955.”, a slijedit će predavanje Anite Buhin ” ‘Ne borite se samo sportski, već i politički’. Uloga nogometa u stvaranju nove države”. U 19.45 bit će prikazan film “Plavi 9” (1950.), r. Krešo Golik, 95 min.

by asuran

Rezultati državnog natjecanja iz povijesti

April 22, 2013 in Novosti by asuran

U Lovranu je od 17. do 19. travnja održano XIV. Državno natjecanje iz povijesti za osnovne i srednje škole. Na natjecanju je sudjelovalo petoro učenika i četiri mentora iz osnovnih i srednjih škola Istarske županije koji su postigli slijedeće rezultate:

8. razredi OŠ: 14. mjesto- Lea Medančić, OŠ Veruda, Pula, mentor: Sabina Kalender Anić

3. skupina – treći razredi SŠ: 4. mjesto – Matej Percan, Pazinski kolegij – Klasična gimnazija s pravom javnosti, Pazin, mentor: Daniel Bogešić

4. skupina – četvrti razredi SŠ: 12. mjesto – Ivan Gržetić- Gimnazija Pula, Pula mentor: Željko Šek

Samostalni istraživački radovi: 7. Mjesto – Tea Načinović, Lucijan Mrzlić, SŠ Mate Blažine, Labin, mentor Dijana Muškardin

Uz natjecatelje i mentore, na državnom je natjecanju sudjelovala i Sonja Bančić iz OŠ Stoja, Pula, kao član državnog povjerenstva.