Slideshow shadow
by asuran

Izložba fotografija “Lungomare: dio kolektivne memorije i osjećaja pripadnosti gradu” u Puli

June 30, 2012 in Novosti by asuran

Objavljeno 30. lipnja 2012.

U srijedu, 4. srpnja 2012., s početkom u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli upriličit će se otvaranje izložbe pod naslovom”Lungomare: dio kolektivne memorije i osjećaja pripadnosti gradu”. Stare fotografije pulskog Lungomarea, snimljene na potezu od Valkana do Mornara, za ovu su prigodu ustupili kolekcionari, Povijesni i pomorski muzej Istre , dok su dijelom preuzete iz raznih knjiga i privatnih obiteljskih albuma.

Organizator je Udruga Zelena Istra u suradnji s Udrugom Za Sisplac. Izložba ostaje otvorena do 17. srpnja 2012. godine.

by asuran

Prvi broj godišnjaka Istarskog povijesnog društva “Histria” dostupan za čitanje na stranicama Društva

June 20, 2012 in Novosti by asuran

Objavljeno 20. lipnja 2012.

“Histria”, godišnjak Istarskog povijesnog društva – Societa Storica Istriana, pokrenut je 2010. godine. U jednom godišnjem svesku objavljuje znanstvene i stručne priloge kao i recenzije i prikaze iz područja povijesne znanosti u njezinu širem smislu (obuhvaćajući i gospodarsku, pravnu, kulturnu povijest) te povijesti bliskih znanosti, ne pridržavajući se pritom prestrogo geografskih granica Poluotoka. Prvi broj tiskan je i predstavljen u rujnu 2011. godine i moguće ga je u cijelosti konzultirati na stranicama Istarskog povijesnog društva LINK.

Puni tekstovi radova časopisa besplatno se smiju koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača. Osim na mrežnim stranicama Istarskog povijesnog društva godišnjak je moguće u cijelosti konzultirati i na portalu hrvatskih znanstvenih časopisa Hrčak na adresi http://hrcak.srce.hr/histria

by asuran

Predstavljanje knjige Natalea Vadorija “Italia Illyrica” u Vodnjanu

June 17, 2012 in Novosti by asuran

Objavljeno 17. lipnja 2012.

U četvrtak, 21. lipnja 2012., s početkom u 18 sati u Gradskoj vijećnici Vodnjan bit će predstavljena knjiga – toponomastički rječnik Natalea Vadorija pod naslovom “Italia Illyrica”.

Organizatori predstavljanja su Generalni konzulat Italije u Rijeci i Grad Vodnjan.

Pozivnica

by asuran

Predavanje Nine Kudiš “Povijest umjetnosti i arhivsko istraživanje” u Pazinu

June 17, 2012 in Novosti by asuran

Objavljeno 17. lipnja 2012.

U srijedu, 20. lipnja 2012., s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Državnog arhiva u Pazinu održat će se predavanje dr. sc. Nine Kudiš pod naslovom “Povijest umjetnosti i arhivsko istraživanje”. Organizator je Državni arhiv u Pazinu.

Prof. dr. sc. Nina Kudiš redoviti je profesor na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Područje njena istraživanja odnosi se na venecijsko i mletačko slikarstvo, crteže i grafike od 1300. do 1850. te na teoriju umjetnosti. Autorica je dvije monografije i više desetaka članaka objavljenih u hrvatskim i stranim znanstvenim časopisima.

Pozivnica

by asuran

Izložba povodom 100. godišnjice “Hrvatskog Sokola Medulin” u Medulinu

June 15, 2012 in Novosti by asuran

Objavljeno 15. lipnja 2012.


U petak, 15. lipnja 2012., s početkom u 18 sati, na medulinskoj placi bit će upriličeno otvaranje izložbe pod naslovom “Hrvatski Sokol Medulin”, a povodom 100. godišnjice njegova osnutka.

Autor izložbe je Andrej Bader, a organizator je Općina Medulin u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Medulin.

Program