Slideshow shadow
by asuran

December 22, 2010 in Novosti by asuran

Objavljeno 22. prosinca 2010.

by asuran

Izložba: Nove akvizicije u zbirkama Zavičajnog muzeja grada Rovinja

December 22, 2010 in Novosti by asuran

Objavljeno 22. prosinca 2010.

U četvrtak 23. prosinca 2010. godine, s početkom u 18:00 sati u prostorijama Zavičajnog muzeja grada Rovinja (Trg maršala Tita 11) održat će se otvorenje izložbe “Nove akvizicije u zbirkama Zavičajnog muzeja grada Rovinja”.

U sklopu izložbe naći će se predmeti iz kuhinje, tekstil te namještaj iz ambijenta tipične rovinjske kuće. Građa svjedoči o bogatome obrtničkom potencijalu grada Rovinja – ribarima, vinogradarima, maslinarima, brodograditeljima, kamenoklesarima, fotografima, krojačima, postolarima, brijačima, raznim uslužnim djelatnostima, manufakturi, ljekarnicima, druženjima ljudi uz knjigu, pjesmu, kazalište, odnosno svega što je ostavilo značajan materijalni trag u gradskoj prošlosti. Uz etnološka istraživanja sliku Rovinja iz proteklih vremena nadopunit će i povijesna zbirka kroz fotografije, razglednice te razne dokumente.

Ovom se izložbom na kraju godine predstavlja odabir najzanimljivijih predmeta koji su povećali zbirke Zavičajnog muzeja grada Rovinja.

by asuran

Izložba “Svetačke medaljice” u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

December 22, 2010 in Novosti by asuran

Objavljeno 22. prosinca 2010.

U četvrtak 23. prosinca u 12.30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula upriličit će se otvaranje izložbe “Svetačke medaljice – pobožna znamenja žiteljica samostana Sv. Teodora u Puli”. Izložba je realizirana u organizaciji Arheološkog muzeja Istre i Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

by asuran

Izložba “Prva istarska pokrajinska izložba – 100 godina” gostuje u Opatiji

December 20, 2010 in Novosti by asuran

Objavljeno 20. prosinca 2010.

U srijedu, 22. prosinca u 19:30 u opatijskom Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” (Hrvatski muzej turizma) upriličit će se otvaranje izložbe “Prva istarska pokrajinska izložba”. Autor izložbe , koja ostaje otvorena do 12. siječnja 2011., je Humanističko društvo za povijest, umjetnost i kulturu „Histria” iz Kopra. Radno vrijeme muzeja je od 10-18 h, a ponedjeljkom je zatvoren.

Pozivnica

by asuran

Predavanje na temu ratnog broda “Szent Istvan” u Puli

December 20, 2010 in Novosti by asuran

Objavljeno 20. prosinca 2010.

U srijedu, 22. prosinca 2010. godine, s početkom u 18:00 sati, u pulskom klubu za mlade Metamedia (zgrada K. Rojc) održat će se predavanje na temu sudbine ratnog broda “Szent Istvan”. Organizator predavanja je udruga K.u.K. Pula.

U sklopu predavanja bit će prikazani isječci iz dokumentarnog filma “Death at dawn” te inserti sa podvodnog snimanja potopljenog broda iz emisije “Brodolomi Jadrana”, a posjetitelji će imati priliku pogledati i snimke Pule s početka 20. stoljeća.