1879. – U Labinu se osnovalo Društvo radnika potpornog društva. (MARCELO BOGNERI)

1906. – Rovinj. Uveden je gradski telefon na inicijativu Trgovačke i industrijske komore. (MARCELO BOGNERI)

1906. – Izložba morskog psa u Puli. Danas je, nakon što je očišćen i dezinficiran, izložen na pregled općinstvu u dvorištu na Portarati onaj ogromni morski pas što ga je ulovila momčad financijalnog parobroda “Quarnero” i dovukla u srijedu u Pulu. (OMNIBUS)

1909. – Otvorenje veličanstvenog hotela Riviera trebalo je biti 1. svibnja 1909. To, kao što znamo, nije bilo moguće zbog zakašnjenja isporuke opreme. Kao sljedeći rok navodi se konac lipnja. (POLAER TAGBLATT)

1916. – Kino Crvenog križa: “Alter ego njegove Visosti”, vesela igra u 3 čina; “Na brijegovitoj livadi”; šala sa slikama brijegovitih predjela; “Samo sa mirom”, humoreska. (HRVATSKI LIST)

1916. – Objava: Od sada unaprijed dozvoljen je pismovni promet izmedju Austrije i cjelokupnog prijedjela generalne varšavske gubernije i to pod već poznatim uvjetima. (HRVATSKI LIST)

1917. – Aprovizaciona komisija poručuje: početkom novog mjeseca izdavat će se nove živežne namirnice. Mjeseca lipnja moći će se odreskom br. I dobiti običnu količinu muke za kruh, sa brojem II pol kilograma ječma, sa brojem III pol kilograma pasulja, sa brojem IV pol kilograma prosa. Ceduljice ružičaste boje vrijede za osobe koje stanuju u gradu Puli i koje ne vrše teških posala, zelene su pridržane za osobe koje rade teške poslove, dočim su one žute dolučene za ratasko pučanstvo općine Pula. (HRVATSKI LIST)

1929. – Što nam pišu iz Istre? Pazin. Kao skoro posvuda, tako je u ovo zadnje vrijeme i kod nas kišilo. Ali najedamput je nastupila vrućina, velika i neobična za ovo doba. Čudno je to da imade, usprokos velike zime koja je ljetos vladala, po voćkama vrlo mnogo gusjenica. Iz toga je razvidno da najveća zima ne može uništiti tu gamad. (ISTARSKI LIST)

Arhiva

Ostale novosti