1915. – Italija navijestila rat Austro-Ugarskoj! Ostalo. Od prekjučer su pješačke, mornaričke i gradske vatrogasne jedinice jedinstveno organizirane kao Zapovjedništvo vatrogastva Ratne luke Pula. Karte za brašno. Svi oni koji imaju odobrenje za ostanak u Puli pozivaju se da se jave u Općinu da bi si osigurali onu količinu brašna koja im pripada. Zamračenje. Općinske vlasti upozoravaju građane Pule da zamrače vrata i prozore tako da nikakav tračak svjetla ne bude vidljiv izvana. Prekšitelji će biti kažnjeni. (POLAER TAGBLATT)

1917. – Našim čitačima u Vodnjanu itd. na znanje. Zadnjih dana zakasnilo se je izdanjem “Hrvatskog lista” više puta iz raznih razloga tako da ga se nije moglo pravodobno otpremiti prvim ili drugim vlakom. Prodavači novina nisu tome uzrok to vrijedi osobito za prodavaonicu Debetto u Vodnjanu koja se je uvijek trsila da joj novine čim prije prispiju na prodaju. (HRVATSKI LIST)

1917. – Mali oglasnik. Pouku u hrvatskom jeziku želi izobraženi gospodin. Ponude na upravu listu. (HRVATSKI LIST)

1918. – Putovanje u Švicarsku. C. kr. tvrdjavni povjerenik oglašuje. Upozorava se svakoga koji kani bez zapreke putovati u Švicarsku da švicarske pogranične oblasti bez zapreke odbijaju bez obzira svakoga koji osim propisane i od švicarskog poslanstva u Beču vidirane putnice ne ponese sobom ujedno i svjedodžbu dobroga ponašanja te dokaz besprikornosti svrhe nakanjenog putovanja i zajamčene zaposlenosti. (HRVATSKI LIST)

1937. – Ako žele koristiti kupalište Valkane aktivni oficiri i podoficiri, uključeni u oružane snage, moraju Zapovjedništvu uputiti specijalan zahtjev s osobnim i podacima o članovima familije. Kabine se dodjeljuju samo onima sa familijom, karta po osobi košta 1 liru, a u upitu treba specificirati datum korištenja kabine. (CORRIERE ISTRIANO)

1965. – Književna večer u Buzetu. Obišavši veći dio Istre članovi Društva književnika Hrvatske, zagrebački i riječki književnici, svratili su i do Buzeta gdje su pred više od 150 slušatelja čitali svoje radove iz poezije i proze. Među onima koji su čitali bili su: Jozo Laušić, zatim je nastupio Milivoj Slaviček jedan od urednika časopisa Kolo, zatim Mate Raos, mladi afirmirani esejist Nedjeljko Fabrio jedan od urednika Riječke revije, a Miroslav Vaupotić vodio je književnu večer upoznavajući prisutne s pojavom i karakteristikama svakog od pisaca i generacije kojoj pripadaju. Nadajmo se da neće trebati proći još sedam godina pa da čujemo opet živu riječ onih koji žele razgovarati s čitačima ili nečitačima djela. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti