1912. – Prva opća građevna i stambena zadruga u Puli s ograničenim jamstvom. Već je u više navrata bilo izvještavano o osnivanju jedne takove zadruge za mornaričke, vojne i državne namještenike. I statut je već pri kraju izrade, a bit cijelog pothvata temelji se na izgradnji jeftinih i zdravih stanova koje bi članovi mogli eventualno kupiti. (POLAER TAGBLATT)

1912. – Opljačkana od ljubavnika. Ema G., nastanjena u Medulinskoj cesti, podnijela je policiji prijavu da ju je Damiano Rutigliano iz Barletta/Italia, 25 god. star, za vrijeme šetnje u via Besenghi, 17. travnja u 9 sati navečer, opljačkao. (POLAER TAGBLATT)

1912. – Jučerašnje izdanje lista “Fiamma” bilo je, zbog neprimjerenog i žestokog napada na admirala Juliusa von Rippera, zaplijenjeno. (POLAER TAGBLATT)

1912. – U kazalištu je gostujuća kazališna družina, zbog mnogobrojnih zahtjeva gledatelja, jučer dala još jednu oproštajnu izvedbu operete “Vjerni seljak”. (POLAER TAGBLATT)

1956. – Dom staraca u Puli, novo ljetovalište. Dom staraca u Puli dio svojih prostorija pretvorio je u pansion. Naime, neke domske prostorije, koje su ove godine ostale neiskorištene, iznajmljivati će se penzionerima koji žele da po povoljnijim uslovima nego u hotelima provedu svoje ljetovanje u Puli, na moru. Dosad se za ljetovanje javilo više od 50 penzionera iz svih krajeva naše zemlje. (GLAS ISTRE)

1965. – I najmlađi u Rovinju radili su na pošumljavanju goleti. U radovima na pošumljavanju goleti u okolici Rovinja, koja se vodi iz godine u godinu, uzeli su ovog proljeća učešće i najmlađi. Učenici i učenice narodne četverogodišnje škole odlučili su pošumiti jedan veći dio zemljišta nedaleko od tvornice Mirna. Zemljište na kojem su djeca radila bilo je vrlo krševito i isprepleteno dračem. Međutim, djeca su velikom upornošću započela i prije roka završila rad s velikim uspjehom. Djeca su zasadila oko 1.100 komada sadnica na navedenom području i nekih stotinjak oko svoje škole i školskog dvorišta. (GLAS ISTRE)

1965. – Posljednji radovi u Puli na podizanju spomenika palih boraca Istre. U parku kraj Obale maršala Tita ispred Istarske tvornice obuće u Puli, izvode se posljednji radovi na podizanju velikog spomenika palih boraca Istre koje je darovalo izvršno vijeće Savezne narodne skupštine. Svečano otkriće spomenika bit će 8. ili 15. svibnja. Osim naroda iz čitave Istre predviđa se da će tom prilikom doći u Pulu i neki naši visoki rukovoditelji. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti