1906. – Namjesnik u Puli. Jučer prije podne bio je u Puli parobrodom “Pelagosa” na prolasku iz Opatije Njegova Jasnost knez Hohenlohe, namjesnik za Trst i Primorje. O podne je otputovao u Trst. (OMNIBUS)

1906. – Turisti na putu. Lojdovim parobrodom “Thalia” došlo je jučer u 3 s. po p. u Pulu oko 140 turista austrijskog kluba koji u 7 sati proslijediše za Dalmaciju. (OMNIBUS)

1954. – Streljačko društvo u Labinu broji preko 700 članova. Još prije nekoliko godina bilo je osnovano u Labinu streljačko društvo, ali je ono postizavalo slabe rezultate jer se malo tko brinuo o njegovom radu iako je kod omladine i ostalog naroda postojao veliki interes za ovu lijepu i važnu granu sporta. Međutim, u prošloj, a naročito ove godine nekoliko se osoba, a najviše Branko Popović, Marko Burul, Ljubo Zorić i Dušan Rađenović, zauzelo te nije izostao ni uspjeh. Društvo se sve više počelo okupljati te je za kratko vrijeme u njemu aktivizirano nekoliko stotina članova. Pošto je do danas u društvu pristupilo preko 700 članova trebalo je urediti strelište. Na inicijativu upravnog odbora, a uz pomoć cjelokupnog članstva i pojedinih ustanova i poduzeća izgrađena je moderna streljana koja odgovara svim zahtjevima i propisima. Sada se na strelište uvodi električno osvjetljenje i telefonska mreža. Ovom modernom streljanom služit će se sve streljačke družine u kotaru. (GLAS ISTRE)

1955. – Unapređenje rada kazališta lutaka u gradu i kotaru Puli. Po mnogim mjestima kotara Pule prošle dvije godine niknule je 18 novih kazališta lutaka. Takova kazališta rade i u gradu unutar pojedinih dječjih ustanova, a i javno. Rukovodioci tih kazališta uglavnom su prosvjetni radnici koji su polazili kraće seminare koje je organizirao glavni odbor društva Naša djeca iz Zagreba. Mišljenja smo da bi u mnogim osnovnim organizacijama i društvima Naša djeca na području grada Pule naročito na periferiji vrlo korisno bilo osnovati mala kazališta lutaka u kojima bi radili omladinci i članovi društva Naša djeca. U tu bi svrhu korisno bilo za grad Pulu organizirati i seminar za početnike. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti