1906. – Predsjednik prizivnog sudišta u Puli. Ovih dana boravio je u Puli predsjednik prizivnog sudišta u Trstu dr. Adalbert Gertscher na službenom pregledu ovdašnjeg kotarskog suda koji je trajao više dana. Jutrom u 8 sati bio je već u uredu. Čujemo da je pronašao sve u redu nakon čega je g. predsjednik otputovao ravno u Trst. Ako nije našao nepodopština, kako i vjerujemo da nije, onda i oni neki glasovi da je upravitelj Prinz dobio mig da odstupi neće biti ni malo istiniti. (OMNIBUS)

1907. – Brijačnice u Trstu. “Balkan” piše: Opaža se da u Trstu, barem u središtu grada, nema gotovo nijedne hrvatske ili slovenske brijačnice. Naši ljudi poznati su kao izvrsni brijači. Hrvatskih brijača ima u Londonu, Berlinu, Beču i po cijeloj Njemačkoj pa kad bi se tkogod takva posla primio i ovdje u Trstu sigurno mu ne bi posao pošao zlim putem. (OMNIBUS)

1930. – Direkcija brodogradilišta Scoglio Olivi jučer je primila telegram iz Galate (Istambul). Produljivanje broda Malkah za 10 m napola uspjelo, brzina broda dobra, nosivost broda ispod svakog očekivanja. Naše zahvale na dobrom radu. Kondor Reederei Nitag Amburgo. (MARCELLO BOGNERI)

1959. – U Puli otvorena je izložba knjiga. U povodu Mjeseca knjige i štampe, prošle nedjelje, otvorena je izložba knjige u Puli u prostorijama Narodne čitaonice. U toku trajanja izložbe kupci će uživati na svim kupljenim izdanjima popust u cijeni od pet do deset posto. (GLAS ISTRE)

1967. – Koncert Istrakorda. Nakon dvije godine uspješne turneje po Italiji i Švicarskoj, poznati zabavni sastav Istrakord vratio se u Pulu gdje će boraviti oko mjesec dana. Prilikom boravka u svom gradu članovi ansambla Ivan Signorelli (orgulje), Ivan Bijažić (bubnjevi), Aldo Rakić (bas), Ljubo Panev (gitara) i talijanski pjevač Giorgio Cuschie držali su dva koncerta i gostovali u Labinu. Orkestar Istrakord koji je u Milanu snimio i ploču s makedonskim motivima, pripremat će se u Puli za predstojeću turneju po Italiji koja će trajati godinu dana. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti