1901. – Prošli mjesec je telefonski promet u Puli dostigao 6.953 razgovora od kojih je vanjskih bilo 112. (MARCELLO BOGNERI)

1908. – Prodaja novog vina. Općinski je odbor zaključio da se prije 15. listopada ne smije prodavati novo vino. (OMNIBUS)

1919. – Oglas. Tiskara tiskovnog društva – Pazin: Gostioničari i krčmari! Putem naredbe generalnog tajnika za civilne poslove koja stupa u krijepost sa 1. rujnom 1919. moraju se svi krčmari i gostioničari opskrbiti sa računskim ceduljama na kojima mora da bude firma i naziv gostione. Ove cedulje služe za račune gostovima koji moraju da plate kod iznosa preko 1 lire 5 centezima pristojbine. Cedulje moraju biti biljegovane od finančne oblasti. Ukusne cedulje u blokovima izrađuje naša tiskara uz umjerene cijene. (PUČKI PRIJATELJ)

1928. – Nove krađe. Opet su lopovi ukrali nešto. Po istarskom običaju vola. I kao po običaju u Balama. Vlasnik Lorenzo Pisani trpi štetu od 1.900 lira. On je vola kupio tri dana prije nego što mu je ukraden. Karabinjeri su se uz pomoć seljaka dali u potjeru, ali bez uspjeha. (ISTARSKA RIJEČ)

Arhiva

Ostale novosti