Slideshow shadow

2. međunarodni znanstveni skup “Past, Present, Future 2017: Victory or Defeat? Societies between Warfare and Post-War Turmoil” u Puli

Svibanj 23, 2017 in Novosti by Željko Cetina

U četvrtak, 25. svibnja 2017., s početkom u 10 sati u Svečanoj dvorani Tone Peruško Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (Ronjgova 1) započet će 2. međunarodni znanstveni skup “Past, Present, Future 2017: Victory or Defeat? Societies between Warfare and Post-War Turmoil”. Skup će se od 25. do 27. svibnja 2017. održati u zgradi Filozofskog fakulteta (Ronjgova 1).

Program i knjiga sažetaka

24. međunarodni znanstveni simpozij Međunarodnog istraživačkog centra za kasnu antiku i srednji vijek u Puli

Svibanj 23, 2017 in Novosti by Željko Cetina

U četvrtak, 25. svibnja 2017., s početkom u 9 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre – Museo storico e navale dell’Istria u Puli (Gradinski uspon 6) održat će se 24. međunarodni znanstveni simpozij Međunarodnog istraživačkog centra za kasnu antiku i srednji vijek Sveučilišta u Zagrebu, a trajat će do 28. svibnja. Na simpoziju će sudjelovati 70 znanstvenika, povjesničara umjetnosti, povjesničara i arheologa, iz cijele Europe, a tema koju će obrađivati ove godine je CARE (Corpus architecturae religiosae europeae, IV-X sec.) – Meaning and use of corpora. Ulaz na simpozij je slobodan. Predavanja se odvijaju od četvrtka do subote u nekoliko sesija od 9 do 19 sati te zaključno u nedjelju do 11 sati, na engleskom, talijanskom i francuskom jeziku, koji su ujedno i službeni jezici skupa.

Pozivnica

Program

Izložba “Buzet na starim razglednicama” u Puli

Svibanj 18, 2017 in Novosti by mradosevic

U četvrtak, 18. svibnja 2017., s početkom u 18 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre – Museo storico e navale dell’Istria bit će otvorena izložba “Buzet na starim razglednicama”. Organizatori su Povijesni i pomorski muzej Istre – Museo storico e navale dell’Istria i Zavičajni muzej Buzet.

Pozivnica

XVIII. Državno natjecanje iz povijesti – rezultati

Svibanj 17, 2017 in Novosti by mradosevic

U Đurđevcu je od 10. do 12. svibnja 2017. održano XVIII. Državno natjecanje iz povijesti. Natjecanje se održava u kategoriji VII. i VIII. razreda osnovnih škola, I., II., III. i IV. razreda srednjih škola te u kategoriji samostalnih istraživačkih radova za srednje škole. Škola organizator natjecanja bila je OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac.
Rezultati učenika istarskih osnovnih i srednjih škola pozvanih na natjecanje:
VII. razredi OŠ:
4. mjesto Anamarija Bukovnik, OŠ Kaštanjer Pula, mentor: Ivana Maričić
VIII. razredi OŠ:
5. mjesto Matteo Mohorović, OŠ Ivo Lola Ribar Labin, mentor Žarko Petrović
II. razredd SŠ:
6. mjesto Adem Mahmić, SŠ Mate Blažine Labin, mentor Sanja Grgorinić
Samostalni istraživački radovi:
8. mjesto Jelena Bošnjak i Emili Kuzma, SŠ Mate Balote Poreč, mentor Ivan Žagar
U državnom izbornom povjerenstvu bila je Dijana Muškardin, prof. iz SŠ Mate Blažine Labin

Predstavljanje knjige “Kiparstvo 2 – od 14. do 18. stoljeća” u Poreču

Svibanj 17, 2017 in Novosti by mradosevic

U četvrtak, 18. svibnja 2017., s početkom u 11 sati u svečanoj dvorani Biskupije Eufrazijeve bazilike u Poreču bit će predstavljena knjiga “Kiparstvo 2 – od 14. do 18. stoljeća”, kao dio edicije Umjetnička baština istarske crkve. Organizatori su Biskupija porečka i pulska, Istarska županije, Ika – Istarska kulturna agencija, Arheološki muzej Istre i Josip Turčinović d.o.o.

Pozivnica