Slideshow shadow

Predavanje Marijana Bradanovića i Deana Krmca u Kopru

Prosinac 27, 2018 in Novosti

U petak, 28. prosinca 2018, s početkom u 12 sati u Palači Gravisi u Kopru (Ulica OF 10) Marijan Bradanović i Dean Krmac održat će predavanje “Svjetionik Savudrija (1818. – 2018.): jadranska, sredozemna i europska kulturna baština”. Organizator događanja je HISTRIA – Società umanistica / Humanistično društvo iz Kopra.

Svjetionik Savudrija

Pozivnica

Predstavljanje knjiga “Kiparstvo od 4. do 13. stoljeća” i “Kiparstvo od 14. do 18. stoljeća” u Rovinju

Rujan 17, 2018 in Novosti

U utorak, 18. rujna 2018., s početkom u 18 sati u Multimedijalnom centru Rovinj-Rovigno u Rovinju (Trg brodogradilišta 5) održat će se predstavljanje knjiga Ivana Matejčića i Sunčice Mustač “Kiparstvo od 4. do 13. stoljeća – Umjetnička baština istarske crkve” i Predraga Markovića, Ivana Matejčića i Damira Tulića “Kiparstvo od 14. do 18. stoljeća – Umjetnička baština istarske crkve 2″. O knjigama će govoriti Edvilijo Gardina, viši kustos (Pokrajinski muzej Koper) i prof. dr. sc. Ivan Matejčić. Organizator događanja je Pučko otvoreno učilište Grada Rovinja-Rovigno.

Međunarodna multidisciplinarna konferencija o putopisima i kulturi putovanja “Borders and Crossings” na Brijunima

Rujan 12, 2018 in Novosti

U četvrtak, 13. rujna 2018., s početkom u 14:30 sati u kongresnom centru Nacionalnog parka Brijuni započet će međunarodna i multidisciplinarna konferencija “Borders and Crossings”. Međunarodni znanstveni skup, posvećen kulturi i povijesti putovanja, turizmu i interkulturnim prožimanjima kroz putopise organizira međunarodna istraživačka mreža sa sjedištem u Velikoj Britaniji već dvadeset godina, a trajat će od 13. do 16. rujna.

Na ovogodišnjem jubilarnom skupu izlagat će više od 150 uglednih znanstvenika, istraživača, stručnjaka i putopisaca iz cijeloga svijeta. Bogati radni program konferencije uključuje, uz 39 paralelnih sekcija, i plenarna izlaganja prof. Tim Youngsa (Nottingham Trent University), suosnivača serije konferencija „Borders and Crossings“, poznatog slavista prof. emeritusa Sveinna Mønneslanda (Sveučilište u Oslu), koji će predstaviti svoju novu monografiju „Istra očima stranaca“ te povjesničara turizma, prof. Petera Borsaya (Sveučilište Aberystwyth).

Sudionici konferencije, među kojima su i ugledni književnici, putopisci i novinari, imat će priliku tijekom četverodnevnog boravka u Istri obići NP Brijuni, Pulu, Rovinj i Poreč i upoznati se s jedinstvenom kulturnom i povijesnom baštinom naše regije.

Pozivnica-Invito

Program

Predstava “Epulon – kralj Histra” i projekcije filmova u arheološkom parku Nezakcij u Valturi

Kolovoz 8, 2018 in Novosti

U subotu, 11. kolovoza 2018., s početkom u 20 sati u arheološkom parku Nezakcij u Valturi održat će se predstava “Epulon – kralj Histra”. Na istom će se mjestu u nedjelju, ponedjeljak i utorak, s početkom u 21 sat, prikazati povijesni filmovi “Agora”, “Troja” i akcijska fantazija “300”. Organizatori, Turistička zajednica Općine Ližnjan i Arheološki muzej Istre, istaknuli su da je cilj manifestacije stvaranje kulturnog proizvoda koji će obogatiti doživljaje i potaknuti ljude na povratak u destinaciju. Ulaz na predstavu i sve projekcije je slobodan.

Predstavljanje novog sveska “Atti XLVII” u Poreču

Lipanj 7, 2018 in Novosti

U petak, 15. lipnja 2018., s početkom u 18 sati u Zajednici Talijana u Poreču (Trg slobode 6) održat će se predstavljanje novog sveska “Atti XLVII” Centra za povijesna istraživanja – Rovinj (Centro di Ricerche Storiche – Rovigno). Organizatori događanja su Centar za povijesna istraživanja – Rovinj i Zajednica Talijana iz Poreča.

Invito