Slideshow shadow

Otvaranje etnografske izložbe “Iz kanfanarske škrinjice” u Kanfanaru

Rujan 22, 2018 in Novosti

Pozivnica etnografska izložba Iz kanfanarske škrinjice (1)

U ponedjeljak, 24. rujna 2018., s početkom u 19 sati u Galeriji Malenica u Kanfanaru će se održati otvorenje izložbe “Iz kanfanarske škrinjice” povodom 25. godišnjice postojanja Općine Kanfanar. Otvorenje izložbe organizira udruga Dvegrajci.

POZIVNICA

Predstavljanje kataloga izložbe “Sloboda narodu!” u Puli

Rujan 22, 2018 in Novosti

Sloboda narodu slider
U ponedjeljak 24. rujna s početkom u 12:00 sati u Domu antifašista u Puli (Emova 1) održat će se predstavljanje kataloga izložbe “Sloboda narodu! Antifašizam u Istri”. Riječ je o izložbi Povijesnog i pomorskog muzeja Istre – Museo storico e navale dell´Istria koja je otvorena u rujnu 2015. povodom obilježavanja 70. obljetnice završetka Drugog svjetskog rata.

Predstavljanje kataloga izložbe organiziraju Povijesni i pomorski muzej Istre – Museo storico e navale dell´Istria i Istarsko povijesno društvo.

POZIVNICA

Otvorenje prostora Instituta Mediterran uz izložbu “Anne Frank – povijest za sadašnjost”

Siječanj 26, 2018 in Novosti

U petak 26. siječnja u 17:00 sati u sklopu Noći muzeja će se u Puli održati otvorenje prostora Instituta Mediterran (Scalierova 4, Pula) koji će ovom prilikom posjetiteljima predstaviti putujuću izložbu “Anne Frank – povijest za sadašnjost”. U istim prostorijama će se tijekom travnja otvoriti muzej svakodnevice i dobrih uspomena “MEMO MUSEUM”.

Izložba “Anne Frank – povijest za sadašnjost” moći će se posjetiti sve do 16. veljače 2018.

Pozivnica

O povijesti pruge Parenzana

Lipanj 23, 2016 in Novosti

1453874184

U sklopu projekta CineHistrija popisu filmova iz povijesti Istre pridružili smo kratki dokumentarni film o željezničkog pruzi Parenzani. Kustos/volonter Željezničkog muzeja u Trstu Davide Raseni predstavio je kratku povijest Parenzane, uskotračne željezničke pruge koja je bila u funkciji od 1902. do 1935. godine, a povezivala je Trst s Porečom. Posebno se osvrnuo na proces izgradnje pruge, tehničke karakteristike te na njezino značenje za stanovništvo sjeverozapadne Istre.

Film možete pogledati klikom na poveznicu.

Predstavljanje knjige “Il rito propiziatorio delle rogazioni nell’Istria e nella Dalmazia” u Trstu

Svibanj 27, 2016 in Novosti

U petak, 27. svibnja 2016., s početkom u 16:30  u prostorima muzeja “Civico Museo della Civiltà Istriana Fiumana e Dalmata” u Trstu (Torino 8) održat će se predstavljanje knjige “Il rito propiziatorio delle rogazioni nell’Istria e nella Dalmazia”. Autor knjige je David di Paoli Paulovich, a uvodničar na predstavljanju prof. mons. Pietro Zovatto.