Slideshow shadow

Predstavljanje knjige Stipana Trogrlića “Katolička crkva u Istri između otpora i potpore talijanskoj vlasti u Istri 1918. – 1943.” u Puli

Siječanj 17, 2020 in Novosti

naslovnica_trogrlicU srijedu, 22. siječnja 2020., s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici – Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39, Pula) bit će predstavljena knjiga dr. sc. Stipana Trogrlića “Katolička crkva u Istri između otpora i potpore talijanskoj vlasti u Istri 1918. – 1943.” O knjizi će uz autora govoriti Mirela Mrak, David Orlović, mag. hist. i dr. sc. Milan Radošević. Organizatori su Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Državni arhiv u Pazinu, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Pula i Istarsko povijesno društvo.

Pozivnica – Invito

Nagrada OPUS HISTRIAE Danijeli Doblanović Šuran

Siječanj 3, 2020 in Novosti

Humanističko društvo Histria dodijelilo je Danijeli Doblanović Šuran nagradu OPUS HISTRIAE za najbolje djelo o istarskoj povijesti, umjetnosti ili kulturi u 2019. Povjerenstvo u sastavu Maurizio Levak (predsjednik), Rino Cigui (član), Tajana Ujčić (članica) odlučilo je da nagrada pripadne Doblanović Šuran “za doprinos istraživanju u povijesno-demografskom području i za valorizaciju i popularizaciju izvora koji se odnose na istarsku povijesnu baštinu”.

OTKAZANO – Predstavljanje knjige Ivana Žagara, Bojana Horvata, Željka Cetine i Luke Tidića “Turizam Novigrada – Povijesni razvoj novigradskog turizma od 19. stoljeća do danas”

Prosinac 16, 2019 in Novosti

U petak, 20. prosinca 2019., s početkom u 17 sati u Gradskoj vijećnici Grada Novigrada-Cittanova (Veliki trg 11) bit će predstavljena monografija “Turizam Novigrada – Povijesni razvoj novigradskog turizma od 19. stoljeća do danas”, autora Ivana Žagara, prof., Bojana Horvata, mag. hist., Željka Cetine, prof. i Luke Tidića, prof. Knjigu će uz autore predstaviti Vladimir Torbica, pročelnik za kulturu Istarske županije te Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada-Cittanova. Organizator je Grad Novigrad-Cittanova.

Pozivnica

Obilježavanje 104. godišnjice Hrvatske čitaonice u Premanturi

Prosinac 16, 2019 in Novosti

U utorak, 17. prosinca 2019., s početkom u 16:30 sati,u prostoru Kuće prirode (prizemlje upravne zgrade JU Kamenjaka), povodom obilježavanja 104. godišnjice otvorenja Hrvatske čitaonice u Premanturi održat će se javna predavanja Davida Orlovića, mag. hist., doc. dr. sc. Mihovila Dabe, Andreja Badera, mag. hist. i fra Ljudevita Antona Maračića. Organizator je Općina Medulin.

Pozivnica

Predstavljanje knjige “Lovranska kronika Alberta Paesanija” u Lovranu

Prosinac 16, 2019 in Novosti

U petak, 20. prosinca 2019., s početkom u 18:30 u Galeriji “Laurus” u Lovranu bit će predstavljena knjiga “Lovranska kronika Alberta Paesanija”. O knjizi će govoriti urednici Sanja Peršić i Igor Eterović te članovi Katedre Čakavskog sabora Lovran Cvjetana Miletić, Radovan Trinajstić i Maja Benzan. Organizator je Katedra Čakavskog sabora Lovran.

Pozivnica