Slideshow shadow

Izložba “Peka: tradicija pod žeravicom” u Puli

Prosinac 5, 2019 in Novosti

Arheološki muzej Istre predstavlja još jednu izložbu iz programa “Prozor u prošlost”, naziva “Peka: tradicija pod žeravicom”, autora Veseljka Bašića. Izložbom, koju možete pogledati od 3. prosinca 2019. godine do 3. veljače 2020., na adresi Carrarina 4 u Puli, kao i njenim popratnim katalogom, prezentirani su ulomci i rekonstrukcije keramičkih peka koje datiraju od prapovijesti, preko antičkog razdoblja, sve do srednjega vijeka.

Pozivnica

Predstavljanje knjige Roberta Kurelića “Daily Life on the Istrian Frontier. Living on a Borderland in the Sixteenth Century” u Puli

Prosinac 2, 2019 in Novosti

U utorak, 3. prosinca 2019., s početkom u 13 sati u Dvorani Slavka Zlatića na Filozofskom fakultetu u Puli (I. M. Ronjgova 1) održat će se predstavljanje knjige dr. sc. Roberta Kurelića “Daily Life on the Istrian Frontier. Living on a Borderland in the Sixteenth Century”. Uz autora knjigu će predstaviti dr. sc. Ivan Jurković. Organizator je Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta u Puli.

Pozivnica

Izložba “Život i djelo Vladimira Nazora” u Pazinu

Studeni 28, 2019 in Novosti

U srijedu, 4. prosinca 2019. godine s početkom u 13 sati u Državnom arhivu u Pazinu, povodom 70. obljetnice smrti Vladimira Nazora, bit će otvorena izložba “Život i djelo Vladimira Nazora”. Organizator je Državni arhiv u Pazinu.

Pozivnica

Predstavljanje Umaškog statuta iz 1528. godine u Umagu

Studeni 28, 2019 in Novosti

U utorak, 3. prosinca 2019. s početkom u 17 sati u Vijećnici Grada Umaga bit će predstavljeno izdanje najstarijeg sačuvanog rukopisa Umaškog statuta iz 1528. godine. Organizatori su Grad Umag i Istarska županija.

Pozivnica

Predavanje Antona Percana “Slovenci – izvan i unutar Arsenalskog zida” u Puli

Studeni 28, 2019 in Novosti

U četvrtak, 28. studenoga 2019.  s početkom u 18 h u prostorima Vijeća slovenske nacionalne manjine grada Pule (H. Dalmatina 4.) održat će se predavanje Antona Percana, dipl. ing. arh.,  “Slovenci – izvan i unutar Arsenalskog zida”. Organizator je Vijeće slovenske nacionalne manjine grada Pule.

Pozivnica